DJUREN PÅ GÅRDEN

Besättningen är med i MaediVisna-programmet och ansluten till Gård- och Djurhälsan.

Vi ställer om vår växt- och djurproduktion till KRAV och fr.o.m. 2020-03-01 kan vi titulera oss KRAV certifierade, vilket innebär att produktionen har extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar samt klimatpåverkan. Hållbarhet är vårt nyckelord i produktionen och vi eftersträvar att djuren ska ha ett så naturligt liv som möjligt med möjlighet att vara ute året om och vi lägger extra omsorg om god hälsa, etik och moral i djurhållningen.

Dessutom har vi investerat i ett rationellt och modernt fårstall (tillbyggnad) 2016 för att tillgodose djurens hälsa och naturliga behov samt satt rovdjursstängsel runt samtliga betesmarker för att skydda djuren mot rovdjursangrepp. Dessa investeringar är delfinansierade genom stöd från EU.
Vi föder upp lamm av såväl rasen Gotlandsfår som blandras med Texel inslag.

Pälsskinnen från Gotlandsfåren är unika och färgen varierar från ljust till mörkt i gråskalans alla nyanser. Skinnen bereds i Tranås och är alltigenom en svensk produkt. Skinnen är tvättbara.

Tackorna lammar under mars och april och lammen betar våra naturbetesmarker tillsammans med tackorna under sommarhalvåret. Vi säljer lammköttlådor och skinn, där vi ansvarar för att lammen har det bra från födsel till slakt på närbeläget gårdsslakteri.

Kontakta oss för prisuppgift och för att boka din lammlåda, e-post info@tulundastens.se eller telefon 070-265 81 98.

Helt ostyckat lamm
När du köper ett helt lamm styckar du själv upp lammet i de detaljer och storlekar du önskar. Väljer du detta alternativ hämtar du lammet vid slakteriet i Berga.

Lammlåda (11-18 kg) helt lamm
  • Grovstyck
  • Finstyck
  • Detaljerad styckning
Lammlåda (5-9 kg) halvt lamm
  • Grovstyck
  • Finstyck
  • Detaljerad styckning
Allt kött vacuumförpackas och märks upp.

Beräknad leveranstid: Slutet av juli-september

Leverans: Avhämtning på Tulunda Stens Gård eller slakteri Kalvenäs Kött AB, Berga efter överenskommelse.

Betalning: Kontant vid avhämtning eller mot faktura, betalningsvillkor 10 dagar nettoSkinnen kostar från 1.500 kr + moms, är beredda i Tranås och tvättbara. 
 
Tulunda Stens Gård    |    577 98 Mörlunda    |    info@tulundastens.se    |    Telefon: +46-70-265 81 98 eller +46-70-720 44 10