Gård i Hultsfreds kommun i det vackra Emådalen, Småland | Tulunda Stens Gård

TULUNDA STENS GÅRD

På vår gård, Tulunda Stens, har vi hittat vårt smultronställe. Tulunda Stens gård ligger i Hultsfreds kommun i det vackra Emådalen. Gården har anor sedan mitten av 1600-talet. Stensgården har under alla år varit en samlingsplats för byfolket, vilket kanske berott på att hälften av invånarna i Tulunda varit mer eller mindre släkt med varandra. Många av de äldre mindes Carolina på Stensgården under 1800-talets senare del som en av de mest gästvänliga husmödrar, som alltid hade ”matbordet framme” när någon kom.

Byggnaderna är timmerhus och mangårdsbyggnadens första plan byggdes i början av 1800-talet och ett andra plan byggdes till 1860. Farfarstugan är byggd tidigt 1700-tal och totalrenoverades 1990. På gården finns också visthusbod, svinhus, snickarbod och ladugård med överbyggd loge.Här lever vi tillsammans med våra djur och ledordet är LIVSKVALITET. Den livskvalitet som vi upplever vill vi dela med oss av och du kan komma till Tulunda Stens för att jaga, fiska, ta del av gårdens sysslor och djur, träna och äta gott och nyttigt (det kan vara både och) eller bara vara. Här upplever du tystheten och trivseln på landet, aktiviteter i symbios med naturen och du fyller på dina batterier med energi, lust och välbefinnande.
 
 
Tulunda Stens Gård    |    577 98 Mörlunda    |    info@tulundastens.se    |    Telefon: +46-70-265 81 98 eller +46-70-720 44 10